Dárek na Vánoce

Co do šálku na Vánoce. 6 tipů kapitána čajové lodi

autor Josef Hejduk

Vánoce jsou radost. Čaj je radost. Jednoduše a logicky, tohle je zkrátka sňatek z lásky. 

Mrzne až praští, venku tma a návštěva obchodů se změnila v boj o holý život. Jediné, po čem toužíte jsou nohy v teple, cukroví a možnost rychle se zavřít doma s šálkem čaje. Jo, už jen ta myšlenka prohřeje celé tělo. Jenže jak všichni čajomilci dobře ví, není po každém čaji posvícení… A hlavně ten vánoční je třeba dobře promyslet, aby vám svátky nezhořkly hned po prvním nálevu. Nemějte obavy, poradíme. Kapitán naší čajové lodi pro vás vybral hned šest kousků.

Zimní třešeň – bez ovoce nejsou Vánoce

Správný čaj jen nezahřívá, ukliďnuje taky myšlenky a prospívá tělu. A Zimní třešeň je v tomhle ohledu moje vánoční jistota. Kousky třešní, jablek, hroznů, ale taky kardamon, skořice nebo kokosové lupínky. Taky už si představujete tu vůni? Jak potvrdí i naši zákazníci, tady se žádného vlezlého umělého armora rozhodně bát nemusíte. Jen pohoda, radost a příjemně nasládlá chuť.

Rooibos Chai – trocha Afriky pod stromeček 

Rooibos je věrnost. Jednou mu podlehnete a bude s vámi celý život. Nebo přinejmenším celý večer. Perfektně vyvážená směs bezkofeinového čaje z jihu Afriky a koření navrch. Hřebíček, kardamon, černý pepř, skořice, zázvor, kousek vanilky a lékořice. Jasný důkaz o tom, že láska prochází žaludkem. Jo a jestli si ho chcete užít jako správný jihoafričan, přidejte do šálku i kapku mléka nebo smetany. Lahoda!

Royal Christmas – černý čaj a královské Vánoce 

Mám přátele, pro které bez šálku černého čaje nezačne den. A když náhodou začne, nestojí za moc. Je to prostě taková mantra s jemně karamelovou chutí. Navíc dobrý pro zdraví. A kdo by přes Vánoce nechtěl být zdravý a v pohodě. Ten náš černý čaj má navíc díky kouskům ananasu a praženým mandlím lehce exotický nádech. K tomu zázvor, hřebíček, skořice, světlice barvířská. Prostě nápoj králů.

Pečené jablko – pro zelenější dny

Když mám někomu popsat vůni Vánoc, vždy si vzpomenu na pečená jablka. No a teď si vemte, že k nim přidáte zelený čaj a jemné koření. Jen co se čaj začne louhovat, zatočí se mi pokaždé samou radostí z té kombinace hlava. Krásně nasládlá chuť a vůně, které vám navodí vánoční pohodu klidně i uprostřed léta. Dávám na to čestné slovo lodivoda.

Milk Oolong – kapka mléka na zdraví

Jen o jediném čaji na světě se dá říci, že jeho chuť i vůně připomínají slazené mléko. Je to náš Milk Oolong. Vysokohorský a polozelený. Opravdová lahůdka pro čajové gurmány, kteří ani na Vánoce nechtějí upustit ze svých nároků a hledají jen ten nejvybranější nápoj. Co přesně ovlivňuje jeho sladkou chuť a karamelově mléčnou vůni? Rád bych vám to prozradil, ale celý výrobní proces je přisně střežené tajemství.

Gingerbread Puerh – perník nosí štěstí

A moje oblíbená čajová tečka na konec. Hodně unikátní směs Jün-nanského čaje Puerh z hornaté provincie na jihu Číny a poctivého perníkového koření. Pokaždé si užívám, jak se hned po zalití šálku po domě rozletí ta známá vůně, díky které v okamžiku zapomenete na práci. Tento čaj v sobě navíc nemá moc kofeinu, takže si ho můžete v pohodě dopřát kdykoliv v průběhu dne.

Tak hezké svátky všem!

Vybrali jste si z tipů našeho šéfa? Jestli náhodou ne, čajů i dalších čajových doplňků u nás najdete celé moře. Následujte Gringos loď rovnou do našeho eshopu

0 komentářů
0

Mohlo by se vám také líbit